ContourGPS 1080p gelanceerd

27 september, 2010 om 11:20 am uurContour introduceert ’s werelds eerste handsfree 1080p videocamera met GPS. Met de ContourGPS luidt Contour een nieuw tijdperk van locatiegebaseerde video in.

Contour, marktleider in het segment handsfree videocamera’s, introduceert ContourGPS, een handsfree videocamera waarmee realtime GPSgegevens worden geïntegreerd, terwijl highdefinition video-opnames van 1080p worden gemaakt. Als aanvulling op deze nieuwe GPS-camera lanceert Contour een unieke, locatiegebaseerde videocommunity. Hiermee kunnen gebruikers hun verhalen delen, avonturen volgen en nieuwe plekken ontdekken.

“We zijn blij locatie als de volgende innovatie voor handsfree videocamera’s te kunnen introduceren,” aldus Marc Barros, CEO van Contour. “GPS voegt een spannend nieuw element toe aan het vertellen van een verhaal met video. Je kunt ook je eigen avonturen op een kaart zetten en nieuwe plaatsen ontdekken die door andere gebruikers zijn beschreven. Onze naadloos overlopende camera-naar-community-ervaring
combineert de functionaliteit van The Flip, YouTube en Google Maps in één simpel, eenvoudig te gebruiken product.”

Met een geïntegreerde GPS-ontvanger bepaalt ContourGPS één keer per seconde de locatie met vrijwel exacte nauwkeurigheid. De GPS-gegevens en het nieuwe HD-beeldmateriaal kan vervolgens eenvoudig worden bewerkt met de nieuwe Contour Storyteller-toepassing. Contour Storyteller is compatibel met Mac en PC en maakt het simpel om video’s te organiseren, de camera te configureren en nieuwe verhalen online
te plaatsen.

Met de introductie van ContourGPS wordt Contour.com de eerste locatiegebaseerde videocommunity ter wereld. Video en kaartvermelding worden samengebracht voor een rijkere gebruikerservaring. Op Contour.com zijn al duizenden video’s van over de hele wereld te bewonderen en binnenkort wordt het de community waar gebruikers een heroïsche bergafdaling kunnen bekijken waarbij ze de voortgang, snelheid
en daling op een kaart kunnen zien.

“Deze nieuwe vorm van verhalen vertellen noemen we “video mapping”, aldus Barros. “De integratie van GPS biedt een heel nieuw niveau aan context voor een video, waarbij locatie, snelheid, tijd en omstandigheden net zo belangrijk worden als dat wat is opgenomen.”

ContourGPS, een robuuste camcorder voor de naar schatting 100 miljoen outdoorliefhebbers op de wereld, maakt het simpel om videobeelden te maken waarbij de actie van binnenuit wordt beleefd en deze binnen enkele seconden online te delen. De ContourGPS (adviesprijs € 399,00) is vanaf nu ook in de Benelux leverbaar en vormt een aanvulling op het bekroonde model ContourHD 1080p (adviesprijs € 279,00).

Voor meer informatie over de ContourGPS, ContourHD en leverbare accessoires, kunt u terecht bij uw Contour Dealer of Benelux importeur DPM-International (info@dpm-i.com / +31 599 663 000)

Be Sociable, Share!